Niyə Toyuq Yeməliyik?
Toyuq ətinin faydaları
Toyuq əti sağlam zülal mənbəyidir və aşağı yağ tərkibi ilə yanaşı, digər qida maddələrinin udulmasını asanlaşdırır. Toyuq ətində bədəndə əzələ, sümük, dəri və saç istehsalına kömək edən yüksək keyfiyyətli zülallar, vitaminlər və minerallar var.
Bundan əlavə, toyuq əti digər zülal mənbələrinə nisbətən daha az yağ tərkibinə görə ürək sağlamlığı üçün faydalıdır. Eyni zamanda toyuq ətində olan selenium və B vitaminləri xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər.
Toyuq necə saxlanmalıdır?
Toyuq əti lifli quruluşuna görə həzm sistemi sağlamlığı üçün də faydalıdır. Bundan əlavə, toyuq ətinin yüksək protein tərkibi dolğunluq hissini artırmağa kömək edə bilər və buna görə də çəki nəzarətinə kömək edə bilər.
Bununla belə, toyuq ətinin bişirilməsi və saxlanması zamanı düzgün gigiyena qaydalarına riayət etmək vacibdir. Həmçinin, toyuq ətinin düzgün bişirilməsi bakteriyaların öldürülməsi üçün vacibdir.
Nəticə olaraq, toyuq sağlam qidalanma planına daxil edilə bilən qidalı bir protein mənbəyidir. Bununla belə, hər hansı bir pəhriz proqramından əvvəl həkiminiz və ya diyetisyeninizlə məsləhətləşməyinizi tövsiyə edirik.